Hvis du er ved at se på bolig, eller hvis du allerede har fundet din drømmebolig og kun mangler at skrive under på kontakten, kan det være en god idé at hyre en boligadvokat. Ligesom en ejendomsmægler primært varetager sælgers interesser, vil en boligadvokat varetage dine interesser og sikre sig, at du får en god handel.

Hvis du er usikker eller har spørgsmål i forhold til købsaftalen, er det en fordel at have en på din side, du kan spørge til råds. En boligadvokat sørger for, at du får en god oplevelse med dit boligkøb og trygt kan skrive under. Hvad hjælper en boligadvokat med helt præcist? Se linket for flere detaljer eller læs videre her.

Gennemgang af dokumenter

Ejendomsmægleren vil give dig en del dokumenter i forbindelse med dit boligkøb. Der er meget at læse igennem, og nogle tekniske begreber kan være svære at forstå. Disse dokumenter skal læses grundigt igennem for fejl, så du ikke er i tvivl om, hvad du skriver under på. Der er købsaftale, skøde, refusionsopgørelse, energimærkning, tilstandsrapport og mere.

Og hvad hjælper en boligadvokat så med? – en boligadvokat kan hjælpe dig med at indhente alle dokumenterne og gennemgå dem. At have et par professionelle øjne, der er vant til at læse den slags dokumenter igennem, kan være en stor hjælp og tryghed, når du skal sikre dig, at alt i kontrakten er, som det skal være.

Sikrer dig en god aftale

Med hensyn til spørgsmålet ‘hvad hjælper en boligadvokat med?’, så hjælper de med gennemgangen af dokumenterne sikrer boligadvokaten også, at det ikke bliver en dårlig handel for dig. Ejendomsmægleren skal primært sikre sælger de bedste betingelser, så det kan være svært for køber at stå alene med kontrakten. I stedet for at bekymre dig over om du kunne have fået en bedre aftale, efter kontrakten er underskrevet, kan du spørge en boligadvokat.

Er der urimelige vilkår, kan boligadvokaten gøre dig opmærksom på det og hjælpe dig med at ændre det. Når du køber bolig, skal du kunne skrive under på kontrakten uden at være i tvivl om din beslutning. En boligadvokat kan hjælpe dig med at forhandle pris og vilkår, så det ikke kun er sælger, der bliver tilgodeset.

Tips om faldgruber

I forbindelse med boligkøb er der mange faldgruber, som kan være svære at gennemskue, men som en boligadvokat er trænet til at se. Sådanne faldgruber kan være kloakforhold, miljøforhold, bygninger og installation. Når du køber bolig, handler det ikke kun om boligen, men om hele området som bygningen ligger i. Det kan være svært at overskue alle de forskellige ting, når man står midt i et boligkøb. En boligadvokat hjælper dig med at undersøge alt det nødvendige, så du ikke får grimme overraskelser efter boligkøbet.

Der er mange ting, du skal holde styr på, når du er i gang med at købe bolig. Med en boligadvokat kan du være sikker på, at kontrakten bliver set igennem, så der ikke er fejl, urimelige vilkår eller grimme overraskelser i vente i dit boligkøb. Fokuser på det vigtige for dig og få en god oplevelse, når du skriver under på din drømmebolig.