Det er ikke for sjov, at man siger, at maden er den bedste medicin. En sund og nærende frokost kan faktisk have en positiv effekt på både din fysiske og mentale velvære. Ifølge undersøgelser viser det sig nemlig, at hvis du spiser en sund frokost, der indeholder alle de næringsstoffer, du har brug for, så vil du opleve øget energi og mental klarhed resten af dagen. Dette skyldes, at når du spiser sund mad, så giver du din krop de bedste forudsætninger for at fungere optimalt. Du kan nemt finde din firmafrokost i København til din virksomhed

Grundstenene er vigtig

En sund frokost skal indeholde både protein, fedt og kulhydrat. Proteiner er med til at bygge og vedligeholde cellerne i din krop, mens fedtet har en vigtig funktion i forhold til at opbevare energi. Kulhydraterne derimod er med til at sikre, at du får den nødvendige energi til at holde dig igang resten af dagen.

Her er 5 gode råd til kost og mad

1. Spis nærende og varieret

Det er vigtigt, at du spiser en sund og nærende frokost hver dag, for at give din krop de bedste forudsætninger for at fungere optimalt. Det er derfor ikke en god idé at spise den samme type mad hver dag. Vælg i stedet et bredt udvalg af næringsrige fødevarer, så du får både protein, fedt og kulhydrat. Man plejer at sige 50% af dine kalorier skal være kulhydrater, 30% protein og 20% fedt. Sådan rundt regnet. Man skal dog ikke få det hver dag, men nogenlunde

2. Husk balance

Når du spiser en sund frokost, så er det vigtigt, at du husker balance. Det betyder, at frokosten ikke må være for fed eller for sød. Husk derfor på at tilsætte lidt frugt eller grønt til din frokost, for at sikre den rette balance. Din krop får alt det den har brug for igennem kosten.

3. Vælg sunde ingredienser

Husk også på at vælge sunde ingredienser til din frokost. Vælg for eksempel groft brødprodukter i stedet for hvidt brød, magert kød i stedet for fedt kød og magert mejeriprodukter i stedet for mælkeprodukter med højt fedtindhold, hvis du har mulighed for dette.

4. Spis en sund frokost hver dag

Det er ikke nok at spise en sund frokost engang imellem, for at give din krop de bedste forudsætninger for at fungere optimalt. Du skal spise en sund frokost hver dag, for at sikre dig den rette mængde af næringsstoffer. Så husk at spise en sund og giv din krop energi til at kunne arbejde resten af dagen.

5. Husk at drikke vand

Det er meget vigtigt, at du drikker rigeligt med vand hver dag, for at sikre dig, at din krop kan fungere optimalt. Vandet er med til at transportere næringsstoffer rundt i kroppen og sikrer dermed, at alle celler får det de har brug for. Så husk at drikke rigeligt med vand hver dag, for bedst mulig sundhed. Samtidig sørger vand også for at du kan få renset ud i kroppen, vand hjælper nemlig også på at fjerne affaldsstoffer.