Der er mange forskellige helligdage, som folk fejrer rundt om i verden. Nogle er religiøse, nogle er kulturelle, og andre er bare for sjov. I dette blogindlæg vil vi se nærmere på nogle af de mest populære helligdage, og hvorfor folk fejrer dem. Vi vil også diskutere, hvordan man kan fejre disse helligdage på en måde, der er respektfuld for alle involverede. Så uanset om du ønsker at lære mere om andre kulturer eller bare vil have nogle idéer til sjove vinteraktiviteter, så læs videre.

En af de mest populære vinterferier er julen. Kristne fejrer Jesu Kristi fødsel den 25. december. Mange mennesker pynter deres hjem med lys og træer, udveksler gaver og deltager i særlige gudstjenester. Julen er også en tid for familiesammenkomster og festligheder.

Mortens aften: I Danmark fejrer man den 11. november Mortens aften. Denne helligdag er opkaldt efter Sankt Martin af Tours, som var kendt for sin gavmildhed. På denne dag spiser man stegt and eller gås og giver gaver til børn. Klik ind på mortens-aften.dk for at læse meget mere om dagen.

Thanksgiving: Amerikanerne fejrer Thanksgiving den fjerde torsdag i november. Denne helligdag handler om at takke for de gode ting i livet. Familier mødes traditionelt til et stort måltid og deler ud af, hvad de er taknemmelige for. Nogle mennesker donerer også mad eller penge til dem, der er mindre heldige på denne tid af året.

Sankt Hans: sankt hans er en dag i sommeren, der fejres i Danmark den 23. juni. På denne dag holder man bål og synger sange. Sankt Hans er også kendt som midsommeraften og er den korteste nat på året. Det fejres især i Sverige.

Der er altså flere mærkedage – også en masse, vi ikke har nævnt. Undersøg de mange spændende dage i løbet af året ved at søge online.