Tag til huse og bygninger holder ikke evigt. Der er stor forskel på, hvor lang tid de forskellige tagtyper holder. Trænger dit tag til at blive skiftet, og vil du gerne få lagt et nyt tag? Men er du i tvivl om, hvilken type dag du ønsker, så kan du her blive klogere på forskellige tagtyper.

Tagpap

Tagpap er en af de billigste løsninger, du kan vælge til dit tag. Der er også mange delte meninger om udseendet af det, men hvis udseendet er underordnet for dig, så er det ikke noget, du skal tage højde for. Som tommelfingerregel holder tagpap i cirka 15 år, men det afhænger også meget af, hvilken kvalitet du vælger.

Skifferplader

Skiffer har en fantastisk holdbarhed. Det kan næsten ikke blive slidt op, så når først du har fået lagt dit nye tag af skifferplader, så holder det nærmest for evigt. Det er altså et rigtigt godt valg, hvis du gerne vil have et meget holdbart tag, som ikke skal skiftes igen sådan lige.

Skiffer kan holde i over 100 år, derfor er taget et meget rentabelt materiale og dit nye tag kan holde i al den tid du har din bolig.

Tegltag

Tegltag er det klassiske tag, med de røde mursten du ofte ser på murermester villaer. Du kan du nu få tegltag i flere farver end blot rød, og du kan få lagt det, der hedder glasur ud over, som gør at dine tegl på taget vil få en skinnende effekt.

Hvis dit tegltag bliver lagt korrekt med kvalitets tegl, så kan du forvente at det kan holde i omkring 50 år. Det gør også tegltaget meget populært, da det ikke er et tag der skal skiftes særlig ofte og formentligt ikke to gange i den tid, du har din bolig.

Hældning på dit nye tag

Hvis du i dag har fladt tag, men ønsker at få en hældning på, så kan du i nogle tilfælde lade sig gøre. Først skal du undersøge, om det er lovligt at ændre udseendet på dit tag i forhold til din kommune. Det er nemlig ikke sikkert, at det er lovligt. Har du ikke undersøgt det, inden du ændrer dit tag, så kan du blive påtvunget at ændre taget igen efterfølgende.

Få lagt dit nye tag af professionelle fagfolk

Man kan godt selv lægge sit nye tag, men er du ikke helt sikker på, hvad du gør, så kan du komme til at lave store fejl. Derfor er det en god ide at få lagt tag af professionelle fagfolk, så du er sikker på, at arbejdet bliver gjort korrekt, og at dit nye tag kan holde til både vind og vejr. Når du får lagt dit nye tag af professionelle fagfolk, så er du garanteret, at dit tag ikke lukker vand ind, og at det kan holde til alt det blæsevejr vi kan have i Danmark.

Hvis du selv lægger dit tag og er usikker på, hvordan du skal gøre det og ender med at få lavet en fejl, så kan du risikere, at du skal lægge taget om. Derfor er det en god ide enten at være helt sikkert på, at du gør arbejdet rigtigt, eller at du får hjælp af nogen, der ved, hvordan man lægger tag.