Når du køber nye bildæk, er det vigtigt at passe godt på dem – for ellers kan de hurtigt blive slidte og beskadigede. Derfor har vi samlet tips til, hvordan du passer bedst på dine bildæk.

Pas på dine bildæk

1. Hold dig til det korrekte dæktryk – dette kan findes i producentens håndbog og bør også være skrevet på et klistermærke på indersiden af førerdøren.

2. Kontroller dine dæk regelmæssigt, især før lange ture, for tegn på slid eller skader som f.eks. buler, snit eller revner i slidbanen eller sidebanen.

3. Overbelast ikke dit køretøj – tjek den maksimale belastningsgrad for hvert dæk, og overskrid den ikke, når du transporterer passagerer eller læsser bagage på.

4. Skift dine dæk mindst hver 10-15.000 km – det sikrer, at de alle slides jævnt, og at du kan få mere kilometertal ud af dem.

5. Spar ikke på kvalitet – Dæk af dårlig kvalitet er mere udsat for slitage og skader, så sørg for at investere i mærker af god kvalitet, der holder længere.

6. Sørg for, at de er korrekt afbalanceret – et dæk, der ikke er afbalanceret, kan forårsage for tidlig slitage på slidbanen eller sidebanen og gøre din bil sværere at styre ved høje hastigheder.

8. Monter ikke forskellige dækstørrelser – uoverensstemmende dækstørrelser kan påvirke din bils køreegenskaber og dermed give dig risiko for en ulykke.

9. Brug ikke gamle dæk – selv om de ser OK ud, kan ældre dæk have usynlige strukturelle svagheder, som kan få dem til at fejle.

10. Hold dig til den rigtige hjuljustering – forkert justering af hjulene kan medføre hurtigere dækslid og forringe din bils køreegenskaber.

Service der tilbyder billige dæk inklusiv montering

Hvis du skal købe nye dæk, kan det blive dyrt. Der findes dog masser af tjenester derude, som tilbyder billige dæk inklusiv montering til alle typer biler. Du kan finde nogle gode tilbud, hvis du shopper rundt og bruger sammenligningswebsteder til at sammenligne priser fra forskellige leverandører.

Få hjælp til en punktering

Hvis du får en punktering, er det vigtigt at få den repareret så hurtigt som muligt. Mange værksteder og autoreparationsspecialister tilbyder mobil dækmontering, så du kan få dine dæk repareret derhjemme eller hvor du end befinder dig. Alternativt kan du altid ringe til et værksted for at få hjælp.

Ved at følge disse enkle råd kan du hjælpe med at holde dine bildæk i god stand og forlænge deres levetid. Med den rette pleje og vedligeholdelse bør de holde længere og bidrage til at holde dit køretøj sikkert på vejene.