Det kan være et stort projekt at installere nye vinduer i et hus. Der er mange ting at tænke på, som f.eks. størrelsen og typen af vinduer, installationsprocessen og hvor man kan få det bedste tilbud på vinduer. Men med lidt research og planlægning kan det sagtens lade sig gøre at installere og montere nye vinduer.

 

Vi har her lavet en lille guide, så du har en idé om, hvordan processen for at montere nye vinduer er:

 

  1. Hvis du vil installere nye vinduer i dit hus, skal du først fjerne de gamle vinduer. Brug derfor en brækjern til at løsne de indvendige stoppere og bank dem derefter forsigtigt ud af plads med en hammer. Brug derefter en hobbykniv til at skære gennem fugemassen og malingen omkring vinduets omkreds. Vær meget forsigtig for ikke at beskadige den omgivende væg.
  2. Brug derefter en brækstang til at fjerne vinduesstoppet på ydersiden af vinduet. Det kan være nødvendigt at bruge en hammer til at banke let på brydestangen, hvis den sidder fast. Brug derefter en spartel til at skrabe gammelt fugemasse eller fugemasse af rundt omkring i kanten af vinduet.
  3. Mål derefter vinduets åbning for at få målene for dit nye vindue. Sørg for at tage hensyn til tykkelsen af beklædningen, når du foretager dine mål.
  4. Når du har dit nye vindue, skal du sætte det på plads og bruge underlagsplader til at nivellere det og holde det på plads. Vær sikker på atsæt underlagspladerne i hjørnerne og i midten af vinduet. Brug derefter en hammer til at banke dem på plads.
  5. Dernæst skal du fuge rundt om det nye vindues. Brug en udendørs fugemasse af høj kvalitet, og påfør den rigeligt rundt om kanten af vinduet. Sørg for at glatte det ud med fingeren, så den bliver jævn og fin.
  6. Til sidst skal du bruge skruer til at fastgøre vinduet på plads. Bor først pilothuller, og brug derefter 1-tommers skruer til at fastgøre vinduet. Sørg for at sætte dem i en vinkel, så de trækker vinduet tæt ind mod beklædningen.

Oplever du under processen, at det ikke alligevel er så let, som det kan lyde, så kan du altid rådføre dig med tømrerfirmaet JanByg. De kommer gerne med tips, men de står også gerne for dine nye vinduer inkl. montering.
Du kan se, hvad JanByg ellers kan hjælpe dig med her.