Der har de forrige par mange år været et rovdrift af vores miljø igennem tekstilindustrien, som har fremstillet alt for meget modetøj, der lynhurtigt er blevet smidt i skraldespanden igen. Det har været behovet for os dødelige, at vi måtte udskifte vores garderobe mere regelmæssigt end andre skifter strømper. Det medfører at der nu bliver slynget kilovis af tøj ud, som sagtens kunne have været benyttet af lidende – noget ryger til Frellsens Hær, men en overflod direkte i havene. Konventionel bomuld er en stor belastning for vores allesammens miljø, da der forbruges store mængder vand i udarbejdelsen. 

Bambus kan være en sviner, i selve nedbrydelsen af bambus til viskose. Det forbruger rigtig meget vand og kemiske stoffer. Der er dog et par stykker, som har løst den fremstillingsproces. Fx er alt bambus viskose som JBS producerer udvundet i et “lukket system”. Der bliver hele 95% af alt vand genbrugt og alt kemi samlet ind – så intet lander i moder jord. Hvis du f.eks. køber de bambus underbukser du ser fra JBS, er de helt sikkert mere miljøvenlige end det traditionelle bambusviskose der er fremstillet hos andre. 

Der har været en bølgebevægelse af bedre materialer de sidste par år, hvor materialet som har virket til at slå mest igennem er bambus. Det vidunderlige ved det materiale er, at bambus gror meget hurtigt. Det gør at du får rigeligt af bambus til fremstillingen. Bambusplanten jordforbedrer endda den jord der bambusplanten vokser i. Det giver ernæringsgod jord til at være fremragende som jord der kan dyrkes på. Bambus kan plante sig selv og gør det, helt uden hjælp af unødvendig vækstmidler og kemikalier. 

Det er mere bæredygtigt at investere i økologisk bomuld fremfor den konventionelle bomuld, da der benyttes betydelig mindre h2o i bomuldsmarkerne og hos producenten der producerer bomulden. Der udledes også betydelig færre sprøjtemidler på markerne og hældes færre kemikalier i sengetøjet ved fremstillingen hos producenten. Alt græs rundt om marker bliver for eksempel slået med en robot plæneklipper – som er elektrisk, og opladet via solen. Det er altså både mindre skadeligt for din babys hud, alt imens det også er sundere for miljøet. 
Vil du gøre et bæredygtigt selektion når du foretager et køb af sengetøj, skal du beslutte dig for at købe bæredygtige tekstiler – og det skal også gerne være GOTS certificeret, der er en garant for at det er hele kæden fra start til slut som er tilføjet mange strenge krav. Vælger du økologisk bomuld til dit sengetøj, går du næppe ned på den gode kvalitet – og sengetøjet behøver hellere ikke være dyrere, da hvis ellers indkøberen køber store mængder nok, sagtens kan have bedre priser som konventionel bomuldssengetøj.