Økonomi er en besværlig størrelse. For mange af os er økonomi en lettere kedelig størrelse. Dét gælder særligt for dem af os, hvis økonomi ofte føles presset.

Hvis du er på offentlige midler, kan det ske, at du har svært ved at danne dig et overblik over din økonomiske situation.

Dagpengesystemet omfatter mange regler, og selvom din A-kasse gør, hvad den kan for at overskueliggøre systemet for dig, kan det alligevel ske, at du har mistet overblikket over dit dagpengeforløb.

Måske synes særligt konceptet feriedagpenge en smule knudret for dig. Du kan glæde dig ved, at der er hjælp at hente. Nedenfor giver vi dig en kort introduktion til konceptet.

Hvordan virker feriedagpenge?

Feriedagpenge minder om almindelige feriepenge. Hvis du er på dagpenge, kan du optjene retten til feriedagpenge på samme måde, som hvis du optjente feriepenge gennem en arbejdsgiver. Som udgangspunkt vil din feriedagpengesats være den samme som den sats, der er etableret for dine dagpenge.

Altså får du udbetalt det samme beløb, som når du er på dagpenge. Den eneste forudsætning er, at du inden for de sidste to år har fået dagpenge med denne sats.

Har du derimod ikke fået udbetalt dagpenge over en 2-årig periode med beregnet sats, vil du kunne få feriedagpenge til dét, der kaldes dimittendsats. Vil du vide mere, kan du med fordel læse mere om feriedagpenge sats.  

Lån penge nu

Mange dagpengemodtagere føler ofte et pres på økonomien. Mangler du penge til en fødselsdagsgave, lidt selvforkælelse eller noget tredje? Så kan du glæde dig ved, at det i dag er nemt at låne penge.

Tjek udvalgte hjemmesider og bliv meget klogere på, hvordan du både nemt og hurtigt kan lan penge nu. Nogle af udbyderne på sidens liste kan udstede lån på helt op til 500.000 kr.