Det behøver ikke nødvendigvis at koste en formue, hvis du vil have en cykel, der passer til din personlighed. For uanset om du er til fixie eller vintage italienske racercykler, kan du faktisk gøre det til en fornuftig pris, såfremt du gør en god handel på en brugt cykel og selv sætter den i stand.

Når mange får fat på deres nye brugte cykel, er det første de ser på stellet. Det er ikke så vigtigt, om stellet er superpænt eller ej. Det vigtigste er at undersøge det for buler og slag, som kan være svære at rette op. Selve stellet kan i de fleste tilfælde befries helt for rust, hvorefter man kan få det malet igen. Her er der forskellige løsninger, alt afhængigt af, hvor professionelt det skal se ud. Er det et for-sjov-projekt, så brug bare klassisk spraymaling. Men er det et kærligheds-projekt, så find et sted, hvor de kan sprøjtelakere dit stel. Det kunne f.eks. være hos RH Sandblæsning, hvor de i øvrigt også kan hjælpe med at sandblæse stellet, så det er helt klar til professionel maling med rustbeskyttelse.

Derudover, så kan det være en rigtig god idé, hvis du skiller alle lejer, renser dem og kommer fedt i. Mange f de ældre cykler vil få helt nyt liv alene med dette trick, men sørg også for at tjekke bremserne og dine gearkabler, så du også kan regulere og tage fart af, når det bliver nødvendigt.

Herudover, så er det altid godt givet ud af skifte kæden. Man ved aldrig, om den har svage led og om den blot ar blevet strammet ud. Men en kæde skal sidde tæt og ordentligt, uden at have nogle svage led. Dæk og slanger og også nemt at have med at gøre, og det giver både sikkerhed og flot nyt look.

Sidder der ir eller rust på aluminiumsdele, så husk at købe en god cykelolie, du kan fjerne det med. Det kan også være Gleerustol, som kan købes i mange almindelige butikker, der sælger udstyr til både. Desuden kan dieselolie også bruges til rensning og affedtning.