På grund af den grønne omstilling vi skal igennem er det nødvendigt at overveje vores forbrug, og skifte til mere bæredygtigte alternativer der hvor vi kan. Et sted hvor der er dukket en meget spændende alternativ op er på dyne området. En kapok dyne er nemlig både god for dig og din søvn, og for miljøet og klimaet. Og det er en perfekt kombination og den vej vi skal sigte i fremtiden.

En kapok dyne er mere bæredygtig end almindelige dyner

Kapok dyner er et bedre valg hvis man har omtanke for miljøet i højsæde. Fremstillingen af kapok er nemlig ikke belastende for miljøet, som andre produktioner er det. Kapoktræet groer naturligt i Sydamerika og Sydøstasien. Her høster man frøene, hvorfra man kan spinde de meget fine og lette fibre der bruges til at lave kapok dyner. Fordi man ikke behøver at fælde træet beregnes produktionen af kapok for meget bæredygtig. Derfor findes de også på de steder hvor man f.eks. har miljøvenligt tøj.

Allergivenlig og temperaturregulerende dyne i én

Hvis man prøver en kapok dyne får man udover de miljøvenlige fordele, også to andre positive ting med sig. En kapok dyne er nemlig også en allergivenlig dyne, og temperaturregulerende. Det betyder at du kan sove bedre end med en almindelig dyne. Den hjælper hvis man har allergi, ellers forhindrer den at det opstår. Støvmiderne der normalvis forårsager den allergiske reaktion har nemlig svært ved at leve i kapok. Og så sørger den for at din krop bedre kan regulere din temperatur og ventilere når du skal sove. Fibrene fra kapok er meget lette og luftige, hvilket gør at ens krop bedre kan ventilere når den har det varmt, og transportere fugt væk når man sveder.

Hvis samvittigheden så samtidig er mere grøn på grund af miljøvenligheden ved kapok, så giver det alt i alt en mere komfortabel søvn.