Farver er ikke bare farver. For farver har en bestemt psykologi, der gør din farvesammensætning til meget mere end et spørgsmål om hvad alle andre gør.

Den moderne stue                                              

Hvis du gerne vil arbejde dig hen mod en meget morderne stue, er det for tiden in med pastelnuancer i en blød harmonisk tone. Denne type farve kan gøre, at din stue kommer til at fremstå meget mere luksuriøs på en elegant og underspillet måde. Samtidig kan denne type pastelfarver være med til at skabe ro, hvilket mange gerne vil have i netop deres stuer, som bruges til afslapning på alle tider af døgnet.

Pastelnuancer kan tilmed være med til at skabe et mere varmt udtryk, hvis du holder dig til lysere nuancer.

Den klassiske og lyse stue

Der er naturligvis intet i vejen med den klassiske oplysende stue. Her kan du overveje, om ikke du kunne skabe mere liv med f.eks. striber på tværs, som er i varierende lyse nuancer. Det er med til at give rummet en herlig dynamik, hvor energien kan mærkes via øjet.

Bemærk at farverne her ikke kun behøves at være hvide, selvom vi omtaler den klassiske stue. Du kan også finde farvetoner, der er lette og i god balance med hinanden.

Farver til den mørke stue

Det er ikke alle stuer, der har dagslys strømmende ind. Derfor kan det også være, at du gerne vil arbejde med en farve, som fungerer i mørkere omgivelser. Her vil vi anbefale en lysere nuance i den køligere ende af farver i nuancer fra den blå eller grønne verden. Årsagen er, at en mere kold kulør på væggen giver den effekt, at farverne opleves som værende længere væk. Med den effekt får man skabt luft og afstand i rummet, hvilket fungerer perfekt, når loftet samtidig har en lys farve.

Generelt kan det dog være en udfordring at se muligheder i rummet, hvorfor vi anbefaler, at du tager fat i en maler, der kan sit håndværk. Det kunne f.eks. være vores maler i Aabenraa, hvis du kommer fra Sønderjylland.