Vil du spare penge på din varmeregning? En god måde at gøre det på er at få et energitjek! Et energitjek vil hjælpe dig med at finde ud af, hvor du kan foretage ændringer i dit hjem for at forbedre din energieffektivitet og spare penge. I dette blogindlæg vil vi fortælle, hvad et energitjek er, og hvordan du kan få et til dit hjem. Vi giver også nogle tips til, hvordan du kan spare penge på din varmeregning denne vinter!

Viden om energitjek af boliger

Energitjek af boliger er blevet mere og mere populær i de seneste år, fordi folk er blevet mere interesserede i at spare penge og energi, og især når priserne på el, benzin og meget andet er steget, så vil man gerne kompenserer på andre områder.

En energirevision er en vurdering af dit hjem for at finde måder at forbedre din energieffektivitet og sænke dine energiregninger på. Mange forsyningsselskaber tilbyder gratis eller nedsatte energirevisioner til deres kunder. Det er en god ide, hvis du er uvidende omkring, hvor effektivt dit hus er i nuværende stund. Det kan derfor give en god indikation omkring, hvor der kan gøres forbedringer.

Du kan få et energitjek Aalborg af firmaet Jens-melgaard, som i øvrigt også er en alsidig elektriker i Aalborg. Du kan også finde et firma på sjælland eller fyn.

Punkter, som ofte kræver energieffektivisering

Der er flere “store” steder, hvor man kan gøre en stor forskel i forhold til dine varmeregninger. Og det er følgende punkter, hvor vurderingseksperten vil undersøge ekstra grundigt:

Din boligs isolering: Dette er et af de vigtigste steder at foretage forbedringer, da god isolering vil holde varmen i dit hjem og sænke dine energiregninger. Er dit hus isoleret nok under gulvet, i væggene og især på loftet? Jo bedre det er isoleret, jo bedre holder det på varmen og jo mindre penge skal du bruge på at varme det op.

Kvaliteten af dine vinduer og døre: Du vil måske blive overrasket over at høre, at op til 30 % af varmen i dit hjem kan gå tabt gennem dårligt isolerede vinduer og døre. Hvis du har gamle døre og vinduer er det en god effektivisering at udskifte dem til mere energieffektive modeller.

Dit varmesystem: Et gammelt eller ineffektivt varmeanlæg kan være et stort spild af penge. Hvis du f.eks. har en gammel kedel, er det måske på tide at udskifte den med en mere effektiv model. Det samme gælder for din ovn eller varmepumpe.