Savner du lidt mere luft i dit budget som studerende, og synes du, at du bruger dine peng alt for hurtigt, har vi her et par gode sparetips til dig, som du kan benytte.

 

Der er i gennemsnit mange studerende, der hver måned bruger mange penge på fastfood, alkohol og andet usundt. Men hvis i stedet bruger pengene på sund kost og måske en ligning lommeregner, vil du i den grad få nemmere ved at klare dig godt i skolen.

Stop unødvendige abonnementer

For det første kan det være en god idé at stoppe med at betale for abonnementer til tjenester og services, som du alligevel ikke bruger.

 

Det kan være, at du betaler for Disney Plus, Netflix, TV2 Play, Viaplay, Mofibo, fitness eller hvad det nu kan være. Der er sikkert nogle af dine abonnementer, som du reelt set godt kan undvære, hvis det skal være.

 

Derfor er det altså bare med at få opsagt dem, når du nu alligevel ikke har brug for dem. Det kan spare dig for adskillige tusinde kroner om året at opsige disse tjenester.

Flyt til en billigere bolig

Hvis du har mulighed for det, kan det også være oplagt at undersøge, om du kan flytte til en billigere bolig. Har du fået bosat dig lidt for dyrt, er det jo oplagt at undersøge, om du kan finde dig en studiebolig eller lignende, hvor du kan bo for relativt få penge om måneden.

 

Der er mange unge mennesker, der får sat sig lidt for dyrt, når de flytter hjemmefra. Og det er der ingen grund til, når der er masser af gode ungdomsboliger til billige penge. Du kan være heldig at finde husleje til helt ned omkring 2-3.000 kroner.

Skift til billigere udbydere

Og så kan det være en god idé at gå alle dine fornødenheder igennem og undersøge, om du har mulighed for at skifte til en billigere udbyder. Undersøg eksempelvis om du kan få dig et billigere mobilabonnement, end det du har her og nu.

 

Det kan også være, at du kan skifte til et billigere fitness abonnement, eller at du kan finde dig et billigere abonnement på bredbånd. Måske har du fået valgt et lidt for dyrt abonnement, da du flyttede ind, og så er det jo oplagt at skifte, så du kan ende med at spare de penge.