Hvis du skal lægge en ny terrasse i haven, har du måske overvejet at benytte herregårdssten. Herregårdssten er en af de mest populære belægningssten i Danmark, og er særligt populære at lægge indkørsler og terrasser. Der er der mange gode grunde til. I artiklen her kommer vi ind på 3 gode grunde til at vælge herregårdssten til din terrasse i haven.

 

Du kan kombinere farverne

Herregårdssten fås i rigtig mange forskellige garver. Her i blandt både sort, gul og grå herregårdssten. Samtidig fås de også i forskellige farvemix, f.eks. rødmix, gråmix eller sortmix. Ved at kombinere de forskellige farvef kan du skabe en anderledes belægning som giver et flot farvespil. Om du vælger at kombinere sort og rød, gul og grå eller noget helt tredje er op til dig. Der er masser af forskellige kombinationer du kan lave. Ønsker du en mere clean belægning, kan du naturligvis også have hele belægningen den samme farve, i samme farvenuance.

 

Det er billige belægningssten

Herregårdsstenen er en forholdsvis billige belægningssten. Den er lavet af beton, hvilket er meget billigere en f.eks. granitsten. Sammenligner du herregårdssten med f.eks. chaussesten, vil du hurtigt se, at der kan være mange penge at spare. Det kan være en fordel hvis du vil lave en rigtig stor terrasse, hvor der vil være rigtig mange penge at spare.

 

Du kan lægge dem i mange forskellige mønstre

Der er mange forskellige mønstre du kan lægge din herregårdssten terrasse i. Nogle populære læggemønstre er bl.a. sildeben, kvadratisk mønster og cirkelmønster. Du kan vælge at have samme mønster over hele terrassen, eller du kan kombinere dem. F.eks. kan du have cirkelmønster i midten, med at andet mønster omkring det. Her er det kun fantasien der sætter grænser. Er du i tvivl om hvilken mønster du skal vælge til din terrasse, kan du med fordel forhøre dig hos håndværkeren som du har hyret til at lægge belægningen.