Verden udenfor er fuld af snavs, støv og snavs. Disse ting kommer også ud over dine vinduer. Det kan være svært at holde trit med at rengøre dem, når du har så mange andre ting at gøre på indersiden af huset! For at gøre det lettere for dig vil denne artikel give dig nogle gode tips til, hvordan du kan få dine vinduer til at se godt ud igen på ingen tid.

Der er mange måder at rengøre dine vinduer på. Hvis du har tid, kan du tage dem af vinduesrammen og vaske dem enkeltvis med en spand vand og noget sæbe eller rengøringsmiddel i den. Men hvis det ikke er en mulighed for dig, er der stadig andre alternativer! Der er ingen grund til at betale for en anden service eller købe dyrt udstyr, når du kan gøre det selv.

Hvordan skal du så gøre det?

Først og fremmest skal du begynde med at samle det rigtige værktøj til opgaven. For at gøre dine vinduer funklende og rene igen på ingen tid, skal du bruge følgende: en stige (for at nå de højere oppe), en spand vand (tilføjet opvaskemiddel), en mikrofiberklud eller svamp, en god skraber, som er lige og effektiv. Sidst, men ikke mindst, skal du bruge en masse tørre klude, da det godt kan grise lidt, især når man pudser indendørs, så skal man huske at tørre op på gulvet efter sig, så man ikke ødelægger gulvet.

Når du har samlet alle redskaberne sammen, er det tid til at gå i krig med vinduespudsningen. Kig på denne side for at blive klogere på hvordan du gør det mere miljøvenligt. 

Start med at tage din klud eller svamp, og dyp den i sæbevandet, og begynd nu at vaske vinduet. Sørg for at komme helt ud i kanten og i hjørnerne, og gerne i forskellige bevægelser.

Nu er det tid til, at skraberen skal i brug! – Du skal nu til at skrabe vandet af, og det er ikke bare oppefra og ned, eller på kryds og tvært i tilfældige retninger. Her er det vigtigt at finde en god teknik, som minimere linjer på vinduet. Du starter altid oppefra, og køre i vandrette linjer. Hvis ikke du kan skrabe i én lang bevægelse med bløde rundinger, så kan du skrabe fra side til side. Sørg for, at din skraber bliver tørret for hver skrab, og vigtigst af alt: Sørg for at overlappe dine baner, så du får alt vandet væk.

Til sidst tager du kluden og tørre kanterne af vinduet.