Er du lige flyttet i hus? Der er desværre en del større krav til at passe på et hus end en lejlighed, og i vintermånederne handler det i høj grad om at passe godt på dine rør. Frostsprængte rør kan nemlig blive en dyr fornøjelse – for slet ikke at tale om en kæmpe gene for husets beboere. Det er derfor meget vigtigt, at du aktivt gør noget for at undgå frostsprængte rør. Vi har her samlet 3 tips, som du kan gøre brug af.

Temperaturen skal ligge på over 18 grader – i alle rum

Det er varmen i selve boligen, der bidrager til at forebygge frostsprængte rør. Det er derfor vigtigt, at du holder en rumtemperatur på minimum 18 grader i alle rum, hele året rundt. Det gælder såvel i hus som i sommerhus, også selvom du ikke er fysisk til stede. Derudover er det også en god idé at sørge for, at der er cirkulation i vandrørene. Det kan nemlig modvirke at rørene fryser i perioder med frost. Hvis du sørger for at holde en ordentlig rumtemperatur og cirkulation i vandrørene, sikrer du også, at hvis et rør skulle sprænge alligevel, så er det ikke din skyld. Det betyder, at forsikringen dækker eventuelle skader, der så skulle opstå.

Vandrørene skal isoleres

Alt efter hvordan dit hus er bygget, vil der formentlig være nogle rør, der løber uden for husets klimaskærm – og det er faktisk disse rør, der er mest udsatte over for frost. Hvis du har sådanne rør, er det en god idé at isolere dem – eller flytte dem inden for husets klimaskærm – især hvis du tidligere har oplevet problemer med frosne eller endda frostsprængte vandrør i vinterperioden. Det koster selvfølgelig penge at isolere og/eller flytte rør, men det kan spare dig mange penge – og naturligvis også mange gener, da du på den måde helt undgår frostsprængte vandrør.

Brugt frostsikringskabler

Hvis du ikke har lyst til at punge ud for at få isoleret eller flyttet rørene, så er der heldigvis en anden – og billigere – løsning til frostsikring af vandrør. Du kan investere i frostsikringskabler, dvs. varmekabler, der sikrer en ordentlig temperatur i og omkring vandrørene, så de ikke har mulighed for at fryse til eller sprænge. Det er generelt en god og billig løsning til at passe på dine vandrør, og det bliver kun endnu bedre, hvis du vælger frostsikringskabler, der tænder og slukker automatisk alt efter udendørstemperaturen, så du ikke selv skal tænke på at tænde og slukke dem. Du kan finde et stort udvalg af frostsikringskabler hos Dansk Elgulvvarme.