Øv. Du har ved et uheld spild sodavand i sofaen, og står nu med en stor udgift. Og ikke nok med det, så har du alle dine andre regninger, der selvfølgelig også skal betales. Men det kan være en dyr fornøjelse, hvis man er på SU eller en anden lavindkomst, og det er ikke sikkert at pengene lige står på kontoen. Men det kan de hurtigt komme til, hvis man tager et lån.

Få betalt for reparationer

Selvom sofaen er ødelagt, kan det som regel altid fikses, hvilket både er bedre for miljøet, og ofte godt kan betale sig. Men stadig, kan det være et stort beløb for én, der i forvejen har en presset økonomi.
Men det er nemt at tage et lån, hvor pengene kommer indenfor kort tid. Det vil oftest være få timer, hvis du tager et kviklån.
Det kræver bare lige, at du finder en kreditor, til at låne dig pengene. Find dit næste lån her, og se efter hvor lang løbeperiode, der er, og hvor høj renten er. De to ting har nemlig noget at sige i forhold til, hvor dyrt lånet bliver. Renten er en procentlig månedlig betaling ud fra dit lån, og løbeperioden er, hvor mange måneder lånet skal betales tilbage over. De hænger derfor sammen, så derfor vil man gerne have begge så lave så muligt. Renten kan svinge meget, men er ofte omkring tre til fem procent.
Hvis du finder en kreditor, du specielt godt kan lide, som har en høj rente eller løbeperiode, kan du dog godt forhandle dig til et billigere lån. Som regel kræver det bare, at du kan sige, at du har fundet et billigere lån et andet sted. Kreditorer vil gerne have dig som kunde, så de kan tjene lidt penge, så det er også en interesse for dem.

Lån med betingelser

Langt de fleste gange kan du låne ubegrænset hos mange kreditorer. Nogle kræver dog, at man er mindst 18 år gammel og dansk statsborger. Som 18-årig bliver du myndig og kan derfor selv underskrive lånet. Lån tages ofte online og skal underskrives med NemID, hvilket er svært at få, hvis man ikke er dansk statsborger.

De fleste kreditorer vil også helst undgå kunder, der er i RKI, hvilket betyder at de har gæld eller ubetalte regninger. Man kommer automatisk ud af RKI efter 5 år, eller hvis man betaler sin gæld. Gælden forsvinder dog ikke efter 5 år. Kreditoren skal være sikker på, at du kan betale dit lån tilbage, så hvis man har gæld, kan det være svært.

Det er ikke kun miljøbevidst at reparere telefonen, for bilen kan også være dyr at erstatte. Find derfor reservedele til biler via linket, og se hvor billigt det kan blive frem for at købe ny bil. Der er nemlig ikke nogen begrænsning på, hvor mange penge man kan låne. Det gælder bare om at finde den rette kreditor. Så lån penge til reparationer og gør hverdagen nemmere.