Når du skal holde nytårsfest derhjemme, er der en del at forberede. Ud over at du skal gøre dig selv i stand og lave mad, så skal du altså også forberede dit hjem på, at der kommer et par festglade gæster.

 

Nedenfor finder du en række tips til, hvordan du bedst muligt forbereder dit hjem på en nytårsfest.

 

Gør klar til fest

 

Når du skal holdes nytårsfest, kan du godt forvente at folk kommer i feststemning og måske får nogle procenter indenbords. Det betyder at dine gæster, måske ikke er lige så påpasselige, som de plejer. 

 

Du kan altså godt risikere, er der ikke bliver taget særlig meget hensyn til dine værdiggenstande, som du har stående i stuen. Det er derfor en god idé at gemme det værste væk, allerede inden dine gæster kommer, så du ikke skal være nervøs for, at noget smadrer. 

 

Når klokken slår tolv

Det er typisk når klokken slår tolv, at dit hjem er i den største fare, for at blive hærget godt og grundigt. Her er gæsterne mest glade og derfor mest uagtsomme på deres omgivelser. 

 

Der er derfor en god idé at tage gæsterne med udenfor, lige inden klokken slå tolv, og fejre nytåret herude. Det kan I eksempelvis gøre ved at fyre noget fyrværkeri af. På den måde undgår champagne pletter på din sofa og hakker fra stolen i dit nye trægulv, fordi dine gæster absolut, skulle ”hoppe ind i det nye år”. Køb dit lokale fyrværkeri i Greve lige her!

 

Pynt op

Nytårsfest er ensbetydende med at der er pyntet flot op. Det kan være alt fra guirlander til balloner. Du kan også sørge for at der er en sjov hat, til den enkelte gæst når de kommer. På den måde kommer alle i feststemning og finder det gode humør frem. 

 

Sørg også for at bordet er pyntet flot op, så gæsterne får lyst til at sætte sig ned og nyde den gode mad. Du kan eventuelt pynte med knallerter konfetti og bordbomber. 

 

Sørg for ordentlige siddepladser

 

I år bliver nytårsaften lidt speciel, i forhold til hvad den plejer, da Corona stadig er imellem os. Det er derfor vigtigt at sørge for at der er god afstand mellem alle siddepladser, så du og dine gæster kan føle sig sikre under nytårsfesten. 

 

Det kan altså være nødvendigt at forlænge dit spisebord, for at kunne gøre plads til at alle kan sidde med tilstrækkelig afstand. 

Hav affaldsspande stående fremme

Når folk kommer i feststemning, hænder det at de glemmer deres omgivelser og dette kan gå ud over dit hjem. Men en god damage control kan være at have affaldspande stående fremme, så dine gæster måske bliver mindet om at hjælpe lidt til.

 

Det er altså en god idé at have affaldsspande stående fremme, for at hjælpe dig selv og dine gæster, så de ikke skal løbe rundt og lede efter en, samt at du ikke skal gå og samle skrald op fra gulvet den efterfølgende dag. Du sparer altså en masse tid og kræfter den næste dag.