Skal du i gang eller overvejer du at få renoveret dit badeværelse, så kan det gøres på flere niveauer. I denne artikel tager vi udgangspunkt i 3, som er et facelift, del-renovering og totalrenovering.

 

De 3 niveauer

Et facelift er en overfladisk renovation. Det kan fx indebære en opgradering af vis sanitet, armaturer, installationer, maling af loftet eller afrensning af fliserne mm. Det er det billigste niveau at operere på.

Del-renovering er som du nok allerede har gættet, en delvis renovering af badeværelse, hvor man ikke kun kigger på de overfladiske elementer, men også det der kan ligge dybere. Det kan fx være udskiftning af toilet, udskiftning af radiator, ny håndvaskarmatur mm. Dette er middel niveau at operere på økonomisk.

Totalrenovering er, når ønsker at få lavet alt det overfladiske og dybdegående, der skal til for at du får drømmebadeværelset eller i hvert fald et helt nyt et, som står knivskarpt. Dette er klart det dyreste niveau at renovere på. Det vil typisk indebære evt. forstørrelse af rummet og fx omorganisering af rør og el.

 

Fastlæg størrelsen på renoveringen

Nu hvor du kender til de 3 niveauer, så bør du danne dig et godt overblik over din økonomi og projektets størrelse. Vær grundig og ikke for optimistisk med din økonomi. Du bør altid have beregnet 10-20% oveni budgettet til evt. uforventede omkostninger.

 

Lån til dit nye badeværelse

Nu hvor du har dannet dig et godt overblik over din økonomi, så vurderer du måske, at du skal låne til dit nye badeværelse. Her bør du grundigt overveje, hvilke af de utallige muligheder du går med. Brug fx sider som www.letfinans.dk, hvor du med én låneansøgning modtager tilbud fra flere banker. Sammenlign altid dine lån og find det, der passer bedst til dig.

 

Indhent tilbud fra håndværkerne

Nu hvor du har vurderet din økonomi og projektets størrelse, så indhent de forskellige håndværkertilbud. Det gælder alt fra tømreren, der skal montere, hvis du ikke selv gør det eller VVS’eren der skal omlægge rør. Du bør undersøge flere forskellige håndværkere, så du kommer afsted med de bedste tilbud.

 

Tidsplan og montering

Planlæg dit badeværelses renovationsprojekt omhyggeligt. Tidsplaner er svære at overholde, så planlæg gerne med luftrum i tidsplanen. Både til uforudsete forsinkelser og koordinering med håndværkerne osv.

Monteringsdelen er jo den sjoveste del, men det er vigtigt at du har afgjort, hvilke opgaver du selv kan klare, og hvilke opgaver håndværkerne skal klare.