Fibromyalgi syndrom (FMS) er en kronisk lidelse, der er karakteriseret ved udbredt smerte og lokaliseret ømhed i forskellige dele af kroppen. Selvom lidelsen er kronisk, har forskning vist, at termisk terapi, infrarød terapi og saunabadning er gavnlige for dem, der lider af denne tilstand.

 

Termisk terapi har længe været brugt til at lindre symptomer på fibromyalgi. Forskning viser nu, at regelmæssig varmeterapi ved hjælp af infrarødt lys eller en sauna kan have en meget positiv effekt på denne tilstand, hvilket bidrager til lavere niveauer af smerte og en samlet højere livskvalitet for dem, der er ramt af lidelsen. Forskere ved American College of Rheumatology gennemført et 12 uger langt studie, hvor patienter diagnosticeret med fibromyalgi blev instrueret i at lave en kombination af saunaterapi ved hjælp af saunatæpper https://nordichigh.dk/products/infrarod-saunataeppe og undervandsmotion. Alle deltagere rapporterede væsentlige lavere niveauer af smerte og reducerede symptomer generelt som følge af behandlingen. De rapporterede reduktioner i smerten var så store som 77%, og forbedringerne i deltagernes helbredsforpligtelse ret stabile selv seks måneder senere, da en opfølgningsundersøgelse blev udført.

 

Kan saunaens hjælpe med fibromyalgi?

Fibromyalgi syndrom (FMS) er en kronisk lidelse, der er karakteriseret ved udbredt smerte og lokaliseret ømhed i forskellige dele af kroppen. Læger ved ikke, hvad der præcist forårsager fibromyalgi, men mener, at det involverer en række medvirkende faktorer såsom genetik, infektioner og fysiske eller følelsesmæssige traumer. Mayo Clinic lister udbredte smerter, træthed og kognitive vanskeligheder som de tre mest almindelige symptomer på fibromyalgi. Det er blevet klart for mange, der kender de smertefulde bivirkninger, at mange håndkøbsmedicinske smertestillende medicin ikke hjælper med at lindre symptomerne. Selvom der er medicin som duloxetin (Cymbalta) og milnacipran (Savella), kan disse nogle gange ikke være effektive eller ideelle. Ofte hører folk med fibromyalgi, at det bedste, de kan gøre for at lindre smerten, er regelmæssigt at dyrke moderat motion, og der er forskning, der understøtter det. Hvad mange mennesker ikke ved er, at saunabadning også kan hjælpe.