Hvordan vælger vi det klogeste MC lån? 

Er du på udkig efter en hel ny bil eller ønsker man at få opgraderet den gamle ud med en mere økonomisk, men har ej pengene til det? Så kan et billån være en smart beslutning for en. Når du skal have et billån er der som regel to valgmuligheder ; om det bør være med eller uden sikkerhed i bilen. Forskellen på de 2 er at lånudbyderen kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, derved långiveren har delvist ejerskab i faretøjet. Det vil dermed sige, at hvis en som låntager ej følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og sælge den for derved at kunne indfri det billån en har optaget. Det kan være en smart løsning, hvis man ved at du kan indfrie ens betalingsbetingelser over løbetiden, da det her tit kan være lukrativt for låneren at påtage dette billån. Da renten over løbetiden tit er mere lukrativt. 

Afgørende elementer at holde for øje, hvis man starter et billån 

De 2 essentielle faktorer man bør se på, når man skal optage et MC lån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i Kr man låner af udbyder for at kunne tilskrive sig bilen. Løbetiden er den tid, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er derved den mængde likvider du skal benytte til erhvervelsen af motorcyklen. Så det er noget du selv kan justere på afhængig af hvilken motorcykel man ender med at købe. afdragsperioden kan også justeres alt efter hvor mange penge man har råd til at afbetale billånet på årsabasis. bådlånet kan altså blive dyrere ved at du har en lang afdragsperiode.  

Hvor skal man starte dit MC lån? 

Hvis man skal vælge hvordan en bør tage sit MC lån er det essentielt at kigge på den enkelte rente på det billån du ønsker. for eksempel, hvis du går og skal have en ny MC lån er det skønt at vide om man har råd til at påbegynde det billån. En klog måde at holde overblik er at tarte en samtale med sin bank for at høre hvordan din likvider ser ud og hvad du har økonomi til. Her kan du selvfølgelig ændre det en my afhængig efter om man ser sin drømme bil og så kan du hæve det en my. Det er naturligvis at træffe noget, som du kan afbetale på længere sigt. Hvis man skal beslutte hvordan ens MC lån skal være er det lækkert at vide hvor mange penge man har i dit månedlige budget til at afbetale på det pågældende MC lån.  

Ny eller gammel båd 

Det er intelligent at du tænker over den naturlige værdi nedsættelse som bilen får over perioden. Og om du kan komme ud af et for stort MC lån, for hvis bilen har erhvervet sig så stor en værdiforringelse, så man ej kan slippe ud af billånet ved at sælge den. Går man og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det man mest vil undgå. Derfor er det esentielt, at du ved at det er denne motorcykel du vil have i en lang tid. Ved en ny båden tilkommer de den største værdinedsættelse, når båden forlader forhandleren. Derfra nedsættes den ikke så kraftigt i vurdering. Når du kigger på en ældre bil, som er brugt eller lignende er det klogt at man for kontrolleret statussen af motorcyklen.  

Så hvis man vælger at afbetale billånet over 10 år, men du sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler du muligvis på en motorcykel man ikke længere har, det ej er klogt.  

Når man eksempelsvist skal have en motorcykel og derfor har behov for et bådlån, så er der flere regler for at man kan påbegynde et billån.  Du bør være fyldt 21 år gammel, man skal have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som låntager er der to løsninger i forhold til om det skal være med eller uden førbetaling, altså, at man forudbetaler en andel af det samlede beløb fra start af. Flere banker kræver i dag, at man lægger 10-tyve provent af det samlede beløb af fra starten af købet af en ny båd.  
 
Det kan være rigtig smart at indhente tilbud fra adskillige forskellige långivere forinden du træffer en beslutning om hvor du bør tage sit billån henne, da der som tit er en variation.