Hvem opfandt metaldetektoren?

Kender du til metaldetektoren? Du har måske set nogen gå rundt med maskiner på store, åbne områder. Men ved du hvad det er for en og hvad den egentlig kan? I denne artikel vil vi gøre dig lidt klogere på metaldetektoren, både, hvordan den virker og hvem der opfandt den. Så læs med her.

Om metaldetektoren

En metaldetektor er en elektronisk anordning, der bruges til at finde metalgenstande. Den kan bruges til at finde begravede genstande, som f.eks. mønter, smykker og endda våben. Den kan også bruges til at finde metal i menneskekroppen, f.eks. i forbindelse med sikkerhedskontrol i lufthavne. Du har måske været på museum hvor der er fundet gamle genstande i jorden, såsom guldhornene, hvis du har hørt om dem. De er fundet i jorden ved hjælpe af metaldetektorer.

Sådan fungerer det

En metaldetektor indeholder en trådspole, der skaber et magnetfelt. Når dette felt kommer i kontakt med en metalgenstand, skaber det en aktuelle i objektet. Strømmen registreres derefter af metaldetektoren, som udløser en alarm. Størrelsen af den strøm, der skabes, afhænger af metaltypen, f.eks. vil guld eller sølv skabe en stærkere strøm end jern

Hvem opfandt den?

Den første metaldetektor blev opfundet i 1881 af Alexander Graham Bell. Han forsøgte at finde en måde at lokalisere metalgenstande under jorden på. Bells metaldetektor fungerede ved at registrere den strøm, der blev skabt, når metalgenstande var tæt på en trådspole. Den var dog ikke særlig præcis og kunne kun bruges til at finde store genstande. I 1887 forbedrede en anden opfinder ved navn Gottlieb Berlinger Bells konstruktion og skabte den første håndholdte metaldetektor. Berlingers metaldetektor kunne bruges til at finde små genstande, som f.eks. mønter.

Så der har du det, nemlig lidt mere viden om metaldetektorerne. Hvem ved, måske vil du en dag bruge en til at finde en begravet skat!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *