Hvalpe er nysgerrige og livlige størrelser, og en hvalpegård er en god måde at give dem plads til at tulle rundt, uden at de kommer til skade. Her kan du lære mere om, hvordan du kan bruge akrylplader til at bygge en indhegning, hvalpene kan være sikre i.

Sådan kan du bruge akrylplader til hvalpegården

Akrylplader er en fin accent til hvalpegården, for det giver hvalpene mulighed for at se ud på resten af verden. Uanset om du har maine coon eller puddelhvalpe, er akrylplader fine at arbejde med. Pladerne er hårde og vil ikke blive ødelagt af hvalpene. Hvis du ikke vil have, de skal kunne se ud, kan du med fordel dække dem med stof eller andet blødt materiale, som ikke er farligt for dyrene. Akrylplader er forholdsvis nemme at arbejde med, og hvis du bruger lidt tid på at sætte dig ind i dem, kan du nemt bygge en gård, der passer præcis til det antal hvalpe, du skal håndtere.

Dét skal du være forsigtig med

Hvis du ikke er vant til at arbejde med akrylplader, skal du være forsigtig med skarpe hjørner og kanter – både for dig selv og for hundene. De skal helst fjernes helt og slibes ned, så hverken du eller de kan skære sig på dem, eller isoleres med ordentligt materiale, hvalpene ikke kan rive af. Om det er hunde med blå tunge, lange ører eller korte haler, så skal hvalpegården være et sikkert sted, hvor hundene ikke er i fare for dem selv eller omgivelserne. De må i starten ikke kunne springe over væggene, selvom de med alderen selvfølgelig vil blive større og bedre til det. Til gengæld skal moren helst kunne komme nemt ind og ud, så hun både kan passe på dem og få en pause, når hun har behovet for det.