En skrotpræmie er en betegnelse, som vistnok lyder lidt mere glamourøs, end den egentlig er. Omvendt kan man sige, at skrot og præmie faktisk er to ord, der i dette tilfælde passer ret godt sammen. Har du en bil stående derhjemme, der er lidt af en skrotpræmie? Så kan du faktisk få en præmie ud af denne. Det er dog en god ide ikke at forvente alt for meget, for så vil du sikkert ende med at blive skummelt – især når det bliver kaldt en præmie, som måske lyder lidt for godt til egentlig at være helt sandt.

Hvor meget kan du få for din gamle bil?

Når du ønsker at vide, hvor meget du kan få i skrotpræmie, så skal du tænke på, at det trods alt er skrot, du skal sælge. Her kan du tage forbi forskellige forhandlere og spørge, hvad du kan få i skrotpræmie. Det kan være, at du får forskellige bud, og så skal du naturligvis gå efter det højeste. Men her skal du altså heller ikke forvente, at forskellen på bud er ret stor. Det drejer sig typisk om et par tusinde kroner, og der er ikke meget, du kan gøre, for at øge værdien.

Kan det betale sig?

Ja, det kan altid betale sig for dig at sælge din bil til skrot. Du skal jo bare tænke på, at alternativet er, at du intet får den bunke metal, du har stående. Og så kan du lige så godt få det ud af det, som du nu en gang har mulighed for. Alternativet er, at det er en bil, der ender med blot at stå uden mening eller nytte. Det gode er endda, at du kan få firmaet, der opkøber din bil, til at hente den. Ja, det er endda praktisk, hvis det er så stor en skrotbunke, at den ikke en gang kan køre.