Søvn er noget af det vigtigste i vores hverdag. Hvis man har dårlige søvnrutiner, hvor man måske sover uroligt eller ikke sover nok, så vil det også gå ud over ens energi i løbet af dagen. Man har måske ikke det samme overskud til at snakke med andre mennesker, og måske går det også udover den indsats man yder på sit arbejde eller i skolen.

De fleste kender i hvert fald til følelsen af ikke at have sovet godt nok i en periode, og hvis man kan mærke, at man generelt sover dårligt, så skal man altså gøre noget ved det, fordi det netop betyder så meget for ens hverdag. Et sted du kan starte er eksempelvis i soveværelset, som jo netop er stedet, hvor du skal sove om natten. Du kan nemlig med fordel bruge dette rum til at skabe rammerne om den perfekte søvn.

Den perfekte seng

Hvis du skal sove godt om natten, skal du selvfølgelig også have noget godt at sove på. Først skal du have fundet en madras, som giver dig den støtte, som din ryg og krop har brug for, og som hverken er for hård eller for blød i forhold til, hvad du foretrækker. Du kan eksempelvis kigge på en madras i 90x200cm, gerne nogle forskellige madrastyper, så du kan finde frem til den madras, der giver din ryg den optimale støtte, og som derfor sikrer, at det i hvert fald ikke er madrassen, der gør, at du sover dårligt om natten.

Dernæst kan du også tænke lidt over din dyne. Hvis det eksempelvis er en af de varme årstider, og man sover med en stor, tyk dyne, vil det gøre, at man sover lidt mere uroligt, fordi man måske har det lidt for varmt. Så sørg for at have en dyne, der temperaturmæssigt passer bedst til dig.

Rolige omgivelser uden tekniske devices

Når du skal have en god nats søvn, kan omgivelserne du sover i også være vigtige for din søvn. Sørg eksempelvis for, at der ikke sker alt for meget på dit soveværelse, så det netop er det her rolige og stille rum, som du primært bare skal bruge til at sove i. 

Derudover er der også den her “regel” om, at der jo helst ikke skal være for mange tekniske devices i rummet. Så prøv eventuelt at lægge din computer og din telefon et andet sted, så du kan sove helt uforstyrret. Selvom det virker som små indgreb, så kan disse ting faktisk sagtens være med til at gøre, at du sover bedre om natten.