Studier viser at flere og flere begynder at gå med både overvejelserne og planerne om at være iværksætter. Selvstændighed omkring sit arbejde har mange attraktive punkter under sig, såsom at man selv sætter standarden for sin forretning og dets aktiviteter, man falder udenfor den gruppe af mennesker, der vil beskrive chefen som en slavepisker.

Og skønt arbejdspladsen stadig kan være et stressende rum, så har man mere magt over hvornår man kan tillade sig at gå ud af rummet og tage en pause.

Et kontor til chefen

Naturligvis som selvstændig skal man også have sit eget kontor. Det er nærmest tronsalen for enhver iværksætter at sætte sig foran sin computer og begynde at række ud til kontakter og kunder. Det er herfra at du bestemmer. Du sidder og får ført aftaler igennem, printer vigtige papirer ud, der sættes i ringbind, du har stående i en rumdeler bag dig, og det hele kører på skinner.

Dog er det næsten også logisk, at skal du få det til at glide så let, komme ud til dine kunder og få lavet aftaler igennem, at det er vigtigt, at du er til at få fat i, og at du naturligvis også kan få kontakt med folk. Prikken over i’et til dit kontor vil altså være for dig at finde en internetudbyder, som kan give dig den nødvendige dækning.

find internetudbydere, som ikke kun tager højde for, at du har et kontor, men at du har valgt at have kontoret i hjemmet, hvor der også foregår andre ting, der kan belaste forbindelsen, så den skal være god nok til at kunne trække begge dele samtidig.

Vær klar på farten

Udover at du kan slå en god handel af mens du sidder på kontoret, så er der ingen garanti for at det er netop i disse timer at du vil få de bedste tilbud og muligheder. Fx kan du sidde i et tog, klar til at rejse gennem landet for at holde sommerferie i et lejet sommerhus med hele familien, og pludselig falder der en mail ind eller et opkald forsøger at komme igennem til dig.

Der er måske tale om fem vigtige minutter, og når du alligevel sidder i et tog så kan de bruges på sådan en ting; men har du prøvet at krydse landet i tog, så vil du også vide at forbindelsen kan svinge rigtig meget, og der skal du altså ud og find de bedste mobilabonnementer, der både kan love dig klar dækning, men også uden at det skal koste dig en formue – virksomheden skal jo helst give profit når regningerne er betalte – og derfor skal du huske at tænke både i omkostninger og behov.

Især hvis du er typen, der oftest kan lide at tage ud i de stille og afsides landområder af Danmark, så skal du kunne garantere dig selv at disse ture ikke går på bekostning af din virksomhed, så du vil være nødt til at gå tilbage til slavepiskeren og få dit gamle job igen.