I denne artikel vil vi gå i dybden med en masse spændende fakta om den meget populære hunderace, Border Collie, som faktisk mange gange er blevet vurderet til at være verdens klogeste hund! Hvis du er interesseret i muligvis at anskaffe dig en Border Collie til din familie, eller bare gerne vil lære mere om denne fantastiske hunderace er dette den helt rigtige artikel for dig. Nedenunder vil du finde en masse imponerende fakta om denne hunderacer, og uden tvivl få svar på mange af de spørgsmål som du har om, Border Collien.

 

Border Collie fakta:

 

Border Collien er en hund som elsker at være aktiv, og som typisk er helt naturligt bygget sund, og dermed kræver færre lægebesøg end den typiske hund. Dette resulterer naturligvis også i, at Border Collien er en hund der typisk når en forholdsvist høj alder. Den gennemsnitlige alder for en Border Collie er 10-14 år, men det er ikke helt unormalt at hunden bliver helt op til 16 år gammel.

 

Border Collien er en stor hund i forhold til andre hunde. Hanner er typisk i gennemnit 55 cm og hunner ligger på 50 cm. Dette betyder selvfølgelig også, at Border Collien er en tung og robust hund. Her vejer hanner i gennemsnit mellem 13-22 kg og hunner 12 – 19kg. Er man på udkig efter en Border Collie skal man altså også være klar på, at det er en lidt større hund, som kræver mere føde end de mindre hunde.

 

Udover føden skal du også være forberedt på at bruge lidt tid eller penge på pelspleje. Border Collien har en mellemlang pels, som kræver moderat pelspleje. Farven af pelsen af denne hunderace kommer i mange forskellige varianter. Border Collien ses oftest i helt sort, men kan også nemt findes i sort og hvid, rødbrun og hvid. Nogle Border Collie hunde er ensfarvet, nogle tofarvet og andre trefarvet. Det varierer altså meget fra hund til hund, hvilket specifik farve pelsen har.

 

Som sagt er Border Collien også en hund der elsker at være aktiv. Dette skyldes selvfølgelig, at den helt naturligt har et meget højt energiniveau og er meget energisk. Hvis man vil købe en Border Collie er det derfor også vigtigt, at man er sikker på at man kan give den omgivelserne til at være aktiv, og bruger tid på at lade den brænde sin energi af. Nogle tendenser ved en Border Collie er at den er meget aktiv, savler en lille smule, meget sjældent snorker, graver ikke specielt meget, og kræver moderat opmærksomhed.

 

Border Collien er en familiehund, som typisk er meget loyal over for sin familie og ejere, men kan være afvisende over for fremmede. Border Collien kommer fra Storbritannien, og er meget udbredt i Danmark den dag i dag, fordi den er så populær, som den er.

 

Her var en masse spædende fakta om Border Collien. Vi håber, at du lærte noget nyt om denne fantastiske hund, og forhåbentligt blev mere klar over, om det er den rigtige hund for dig og din familie.

https://www.hundeskove.dk/blog/border-collie