Hvad får man hjælp til? 

Når man får hjælp til et dødsbo, kan det lette en for mange opgaver. Det kan være en svær og uoverskuelig proces, at ordne et dødsbo alene, eller sammen med arvinger. Derfor kan det en praktisk og god hjælp at få, til de ting man ikke selv kan overskue. Det kan være at rydde halvdelen af boligen for møbler. Læs om rydning af dødsbo.

Hvad betyder rydning? 

En rydning betyder, at dødsboet skal tømmes for møbler, så det står helt tomt. De ejendele, som arvinger eller andet ikke ønsker at beholde, skal ryddes, enten til vidersalg, eller på genbrugen. Her kan man få hjælp, så man undgå selv at stå med det hele. For der er rigtig mange ting, som man skal gennemgå, om det skal beholdes eller smides ud, samtidig med, at der kam være minder i rigtig mange ting. 

Hvordan foregår det? 

Det foregår på den måde, at du kontakter et firma, som har med dødsbo er at gøre. Det kan være dødsboer på fyn, som du har brug for hjælp til. Herefter kommer firmaet ud og kigger på dødsboet, og her skal der vurderes, hvor mange ejendele det drejer sig om, hvor lang der er til genbruges, hvor meget værdi der er. Herefter får du et gratis, samt uforpligtende tilbud. Det kan bestå af: 

  • Opkøb af enkelte ejendele
  • Opkøb af alle ejendele
  • Opkøb og rydning af dødsboet
  • Eventuelt slutrengøring, hvis det ønskes. 

Når du overlader rydningen i andres hænder, så vil de sørge for at sortere ejendelene på genbrugspladsen korrekt, tøj bliver afleveret til velgørende formål, men personlige papirer og billeder mm. vil blive afleveret til forbrændingen. 

På den måde, kan du altså helt eller delvis, frigøre dig selv for nogle hårde opgaver, hvis du ikke har overskud eller mulighed for at varetage dig det selv.