Du kan få et utal af forskellige typer af gulv, og dit valg afhænger af, hvad der vil passe bedst i din bolig. Hver gulvtype har sine forskellige fordele og ulemper, og der er derfor også stor forskel på, om du skal vælge det ene eller det andet gulv. Herudover er der naturligvis også forskel på, hvilken type gulv der passer til de enkelte rum. Her følger en guide til at vælge gulv.

Vælg den rigtige type gulv til det enkelte rum

Rummene i boligen har flere forskellige funktioner, og derfor er det også forskellige fra rum til rum, hvilken type gulvbelægning der er den helt rigtige. Du kan eksempelvis få forskellige gulvtyper til køkken, soveværelse og kælder, og det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der adskiller gulvtyperne fra hinanden.

Har du en stue med højt loft, så bør du eksempelvis vælge et akustikvenligt gulv, som har støjdæmpende egenskaber. Det kunne eksempelvis være et korkgulv. Gulvene i de rum, hvor der er flest, der passerer i løbet af dagen, kræver et slidstærkt gulv, og her kan du derfor vælge et stengulv eller en anden slidstærk gulvbelægning.

Hvis du ønsker at variere gulvenes udtryk, selvom de alle har samme egenskaber, når de skal lægges i køkken, bryggers og lignende, så kan du altid vælge nogle forskellige farver eller materialer, så boligen får et mere varieret udtryk. Det er en god måde at skabe en rød tråd, men samtidig gøre det enkelte rum mere spændende.

Du kan selv lægge et klikgulv

Hvis du gerne vil spare de dyre udgifter til en tømrer eller lignende, så kan du med fordel vælge selv at lægge gulvet. Hvis du vælger et klikgulv, så kommer du nemt til at kunne lægge det. Det kræver dog, at du koncentrerer dig og holder tungen lige i munden, så du ikke ender med et gulv, der er skævt eller har andre ujævnheder.

Du kan også vælge et laminatgulv, som er opbygget af en spånplade, der er med til at stabilisere gulvet, samt en overflade, som består af papir og harpiks, der bliver varmebehandlet og presset sammen. Det skaber et rengøringsvenligt, robust og slidstærkt gulv, som egner sig til de fleste rum i boligen.