Fede fælge er noget stort set alle mænd elsker.

At have nogle fede fælge på bilen er noget stort set alle mænd elsker. Nogen siger måske at det ikke siger dem det store, men ser de en bil med fede fælge så kigger de lige lidt ekstra alligevel. Det er nemlig ikke altid fordi de ikke gider dem, det er fordi ikke vil betale for dem. 

Så hvis mænd er så vilde med alufælge, hvor skifter vi så til de kedelige sorte stålfælge om vinteren ? Ja det er et godt spørgsmål, men for de fleste er det nok prisen. Stålfælge er for mange bilejere en lille smule billigere. Og da man vinteren sjældent er meget ude med bilen, andet end til det nødvendige. Ja så går man på kompromis med hvordan den ser ud, til fordel for prisen. For de fleste er stålfælge også bare noget der automatisk forbindes med vinterdæk. Det er dog ikke længere helt så stor en prisforskel på alufælge og stålfælge som der har været. Nogle alufælge er endda billigere. Dermed er det ikke længere helt uden for rækkevidde at sætte fede fælge på bilen om vinteren. 

Hvad skal man være opmærksom på?

Der er ikke helt så meget man skal tænke over. Alu klarer sig lige så godt som stål om vinteren. Der er ingen forskel i sikkerhed, om du har det ene eller andet sat på. Kører du i en kansten fordi bilen skrider kan både stål og alu få skader der gør at fælge skal kasseres. Stål er her ikke bedre eller mere sikker end alu. 

Ved køb af alufælge til din vinterdæk, skal du dog være opmærksom på at det er en fælge uden poleret overflade. Har fælge områder der er ekstra skinnende og ligner det poleret alu, så skal du holde dig fra dem til dine vinterdæk. De polerede fælge har det med at irre hvis de bruges om vinteren.