Godt familieliv og ro på hjemmefronten begynder i manges optik med en god base i form af et hyggeligt, rart hjem.

Hvad enten det er et rækkehus, en lejlighed eller en stor luksusvilla, sætter de fleste pris på at have et sikkert, fast udgangspunkt i en travl tilværelse.

Men det er ikke kun boligindretning, have og stilfulde møbler, der er vigtige for at skabe et godt hjem.

Usynlige, men essentielle elementer som glæde, tryghed og ro er afgørende komponenter i det hyggelige hjem, og roden dertil behøver ikke at være materialistisk funderet.

Tryghed – både økonomisk og socialt

Selvom det i høj grad er en materialistisk faktor, kommer man ikke udenom at tale økonomi, når man taler det hyggelige, trygge hjem. Hér er det vigtigt at have en stabil indkomst, de rette forsikringer, en fornuftig fagforening og ikke mindst en god a-kasse. Læs mere om a-kasser.

Økonomi kan desværre være både usexet og ikke nødvendigvis noget, man taler så meget om, men det er et fuldkommen centralt udgangspunkt for et trygt hjem.

Samtidig er det vigtigt at have styr på sine nære, sociale relationer, for uden dem kan man hurtigt komme til at føle sig alene. Og hvis der er noget, der i den grad kan føre til rodløshed, utryghed og i det hele taget psykisk usundhed, er det ensomhed. Derfor bør man prioritere samvær med familie, venner og andre relationer, så man altid har nogen, der er der til at støtte én i svære tider.

Vedligehold fysikken

Det er videnskabeligt bevist utallige gange, at træning og motion gør én gladere og selvfølgelig en hel del sundere. I et hyggeligt hjem skal man kunne føle sig tilfreds med sin krop, uanset om man er tyk, tynd eller noget helt tredje, men derfor er det stadig en god idé at få rørt sig.

Det behøver ikke at tage mere end 10 minutter at lave lidt styrketræning, løbe en tur eller trille en runde på jernhesten. Og uanset, om man har flair for sport og motion eller ej, er endorfinboostet bestemt værd at gå efter. Man slapper af på en helt anden måde efter endt træning, selvom den måske kun har varet et kvarter, og det bør man ikke undervurdere.  

Gør det, der gør dig glad

Og endelig til den nok allervigtigste ingrediens, når det kommer til at få et hyggeligt hjem: glæde.

Det er altafgørende for et godt, lykkeligt liv, at man sørger for at gøre de ting, der gør én glad.

Om det er at læse en spændende krimi, lave syltede agurker eller kæle for indretningen på badeværelset er komplet ligegyldigt.

Essensen er, at man aldrig for alvor kommer til at få et hyggeligt hjem, hvis stemningen konstant præges af manglende glæde. Så kan man have nok så lækre designermøbler og nok så sund en krop, men hvis man ikke er glad, kan det jo være ligegyldigt. 

Det gode hjem begynder nemlig altid med et smil.