Når man bor i en lejlighed eller et hus, er det vigtigt at holde orden og rengøringen på et højt niveau. Det er ikke kun rart for øjet, men det giver også en følelse af ro og velvære. I denne artikel vil vi give dig nogle gode råd til, hvordan du kan begynde at rense dit hjem bedre – uden at det skal koste dig en formue.

Først og fremmest er det vigtigt, at du sætter dig nogle faste rengøringsdage. På den måde bliver det ikke til et overvældende projekt hver eneste gang, du skal rengøre. Hvis du har mulighed for det, kan det være en god idé at anskaffe dig en robotstøvsuger.

De fås i mange forskellige prisklasser, og de gør rent næsten af sig selv – perfekt til de travle dage eller hvis du bare ikke er så glad for at støvsuge.

Skal man købe specielt rengøringsudstyr?

Nej, det behøver du ikke. De fleste husstande har allerede alt hvad der skal bruges. Dog kan det godt være en fordel at investere i nogle rengøringsmidler, som er lidt mere effektive – især til de svært tilgængelige steder eller overflader.

Eksempelvis kan en steamcleaner være guld værd, når det kommer til at fjerne pletter på gulvet eller rengøring af tæpper og møbler. Hvis du vil blive inspireret til at købe nyt rengøringsudstyr, så tjek Huma.dk, der sælger alt hvad ethvert hjem har brug for.

Hvilken rengøringsrutine skal man følge?

Det er meget forskelligt fra husstand til husstand, hvor ofte der rengøres – og hvordan. Men der er nogle ting, som alle bør gøre uanset hvilken rengøringsrutine, man følger.

Fx bør du:

– Rengøre klinkegulvet eller gulvet med en gulvmop mindst én gang om ugen

– Tage affald ud hver dag

– Gå systematisk rundt i lejligheden/huset og støvsuge under møblerne, bag døre og i hjørner

– Rengøre fliser og badeværelse med en svamp eller en gulvmop mindst én gang om ugen

Når det kommer til rengøring af fliser og klinker, kan du med fordel bruge en fugemaskine. Fugemaskiner fås i mange forskellige størrelser og prisklasser, men de er alle effektive til at rengøre fliserne på badeværelset eller i køkkenet.

Det er også vigtigt, at du husker at vaske dine vinduer jævnligt – især hvis du bor i en lejlighed, hvor vinduerne er utroligt synlige. Du kan med fordel bruge en vinduesvisker til at vaske dem med, så du ikke skal stå og gnubbe dem helt rene.

Hvis du følger disse råd, vil du hurtigt opleve, at din bolig bliver mere pæn og ren – uden at det behøver at tage dig alt for lang tid eller koste dig en formue. Så giv det et forsøg!