Vil du også med på moden, og have en robotplæneklipper til din have? Det er efterhånden gået hen og blevet en moderne trend, som kun vil udvikle sig til det bedre. For robotplæneklipperne er kommet for at blive, og herfra bliver de kun bedre og bedre med udviklingen.

Men hvilken skal man vælge? Det er nemt nok at finde en bedst i test Robotplæneklipper, men det er ikke nødvendigvis den robotplæneklipper, som passer til din have og dit behov. Derfor er der nogle ting, du bør tænke over, inden du investerer dig i den første og bedste:

Arealet af græs, der skal slås

Når først du skal kigge efter en robotplæneklipper til din have, så skal den først og fremmest være i stand til at klare størrelsen på din have. Hvor mange km2 skal den slå? Hvis du har en stor græsplæne, og køber en robot, som ikke er egnet til en stor plæne, så vil dit græs nå at blive højt nogen steder, fordi den ikke kan nå rundt. Så først skridt er, at du finde de robotter, som kan klare din haveareal.

Antal af forhindringer i din have

Når du så har fundet de robotplæneklippere, som kan klare din areal have. Så er det nu vigtigt, at man gennemgår havens kompleksitet. Det vil sige, hvordan er haven indrettet? Er det én stor plæne, hvilket ikke er så kompliceret, som stor set alle robotter kan klare. Men mange af os, har også haver med smalle passager, baghaver eller andet forhindringer, som gør det mere besværligt alt køre rundt. Det skal også lige tage hensyn til. Nogen robotter har en mere avanceret kørestil end andre. Så hvis du har en kompliceret have, så skal du udvælge dem, som kan klare en kompliceret have.

Skal passe til din økonomi

Der er en stor forskel på robotplæneklippere på markedet. De spænder helt fra 1.999 til 15.000. Man skal naturligvis også købe en, som man har råd til. Det er ikke nødvendigvis den dyre, som er den bedste. For det afhænger af ens egen plæne. Derfor skal man naturligvis ej heller købe den billigste robotplæneklipper, for det vil være spild af penge, hvis den ikke er egnet til netop din have. Derfor skal man sætte sig lidt ind i, hvad den enkelte robotplæneklippe kan, og derfra vurdere, om den vil være egnet til ens have.

Skal den have smarte funktioner?

Der findes robotplæneklippere, som du kan tilgå via en app. Er det noget du foretrækker? Her kan du præcisere via appen, hvornår robotten skal starte og slutte på dagen. Man kan også se om den kører, eller har sat sig fast et sted, samt mange andre ting. Hvis du synes, at det er en smart funktion at have, så skal du naturligvis udvælge dem, som har tilknyttet en app. Nogen finder det unødvendigt, fordi man kan styre den manuelt på selve maskinen. Men har man en robot kørende i sit sommerhus, så kan det være en smart, og tildels nødvendig, hvis man ikke kommer på området så tit. Funktionen kan også være brugbar, når man er på ferie.