Et træningsbælte eller vægtløftningsbælte er en beklædningsgenstand, der bæres rundt om taljen i forbindelse med styrketræning og fitness for at støtte ryggen og øge styrken af mave- og lænderygmusklerne under vægtløftningsøvelser. En række undersøgelser foretaget af diverse universiteter har vist, at når man bærer et træningsbælte øges styrken med op til 15%. Og anvendelsen af et træningsbælte er især fordelagtigt til basisøvelserne som squat, dødløft og overhead presses.

Men hvilke andre grunde er der til at begynde at bære et træningsbælte? Det er et super godt spørgsmål. Herunder giver vi dig 10 grunde til, hvorfor du skal begynde at bruge et træningsbælte:

  1. Som tidligere nævnt kan et træningsbælte bidrage til at øge din styrke med op til 15 %. Det er tilfældet, hvis bæltet anvendes korrekt. Det kan lade sig gøre, fordi bæltet støtter rygmusklerne, hvilket igen kan hjælpe dig med at løfte tungere vægte.
  2. Træningsbælter er især gavnlige til øvelser som f.eks. squat, dødløft og overhead presses. Når du udfører disse øvelser, er det vigtigt at have en stærk ryg og mavemuskler for at undgå at falde sammen.
  3. Mange træningsudøvere bærer bælter, når de løfter tunge vægte. Det skyldes, at et bælte kan hjælpe dig med at løfte tungere vægte og undgå eventuelle skader.
  4. Et bælte kan hjælpe dig med at opretholde en god kropsholdning under dine vægtløftningsøvelser. Således minimerer du risikoen for skader og lignende.
  5. Hvis du er nybegynder er et træningsbælte oplagt. For som nybegynder kan det være svært at lave øvelser 100% korrekt. Med et bælte vil du have nemmere ved at opretholde en korrekt kropsholdning, når du løfter vægte.

Så hvad kan vi konkludere? Jo, et træningsbælte har mange fordele og bør derfor være et must-have til din styrketræning. Derfor lyder vores anbefaling, at du skal anskaffe dig et bælte hurtigst muligt – det gavner dig kun.