Sprængning er ingen ny nedrivningsmetoder, men der er folk, der har deres forbehold over for den. Det giver også god mening, da det jo indebærer nedbrydning ved hjælp af sprængstoffer – og det kan da umuligt være sikkert. Sprængning er dog en ret effektiv nedrivningsmetode, og den er faktisk slet ikke så farlig som du måske tror. Vi har her samlet 3 kæmpe fordele ved at vælge sprængning, når der skal rives bygninger og konstruktioner ned.

Sprængning er en sikker nedrivningsmetode

Man tænker ikke ligefrem at en nedrivningsmetode ved hjælp af sprængstoffer kan være sikker, men det er faktisk lige præcis, hvad den er – hvis man blot allierer sig med et professionelt sprængningsfirma. Sprængning foregår nemlig under strengt kontrollerede forhold og det hele udregnes ned til mindste detalje. Professionelle kan på den måde regne ud, hvor præcist bygningen lander, når den bryder sammen – og på den måde kan sprængningsområdet nemt spærres af inden sprængningen foregår.

Faktisk er sprængning endda mere sikker end den traditionelle nedrivningsmetode med gravemaskine. Her er der nemlig altid risiko for, at bygningen simpelthen kollapser midt i processen – og det er ikke tilfældet ved sprængning. Her kan man faktisk sprænge visse dele af en bygning, helt uden at skade resten.

Sprængning er hurtigere

Det tager selvfølgelig lidt tid at foretage udregningerne og spærre området af, men derfor er sprængning stadig hurtigere end andre nedrivningsmetoder. Sprængstoffet klarer nemlig det tunge arbejde for dig, og gør det faktisk også nemmere i sidste ende at fjerne de efterladne byggematerialer.

Sprængning letter oprydningen

Når bygningen først er sprunget i stumper og stykker, er det nemt at rydde op. Materialet er nemlig sprunget i så små stykker, som nemt kan fjernes med de rette maskiner. Nedrivning med gravemaskiner derimod efterlader ret store stykker, som er hårdere og mere tidskrævende at fjerne. Det er derfor nemmere at rydde op efter en sprængning end efter en traditionel nedrivning.

Vil du gerne vide mere om sprængning som nedrivningsmetode? Se mere på sprængning.nu.